субота, 20 жовтня 2012 12:19

На Дніпропетровщині переважає масове використання адмінресурсу - експерт

На Дніпропетровщині переважає масове використання адмінресурсу - експерт
Велика кількість технічних кандидатів призведе до брудних техногій - експерт. Фото: www.vlada.kiev.ua

На Дніпропетровщині переважає масове використання адмінресурсу. Про це розповів політолог Владислав Романов, коментуючи передвиборчу ситуацію в області.

"На 24-му окрузі б'ються два "регіонали" — Анатолій Крупський і Яків Безбах, що вже є цікаво. Вони вже переколотили один одного. Там є ще цікавий хлопець — Вадим Гетьман, який реально мав вагому підтримку і конкурував за перше місце з Крупським. Але його вирішили з перегонів зняти", - розповів політолог.

На 25-му окрузі, за словами експерта, є два реальні конкуренти — кандидат від ПР Ігор Циркін та від "Батьківщини" Максим Курячий, який має всі шанси перемогти.

"На 26-му окрузі іде заступник голови ОДА Іван Ступак. Він є лідер через шалений адмінресурс. Від опозиції висунули молода жінка Тетяна Корнійчук, але ресурси не співставні. Цей округ — це така собі "нехороша квартирка", район, який заплямовано шаленою корупцією з бозна-яких часів", - розповів Романов. На 27 окрузі знялися 7 кандидатів. Головним претендентом на перемогу є кандидат від ПР, начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот. "Але там залишається велика група людей і можуть бути несподіванки", - додав експерт.

Головні суперники на 28-му окрузі - Євгеній Морозенко від ПР та Анатолій Галілей від "Свободи". "Морозенка відверто не долюблюють. Там перемішений округ — велика частка приватного сектору і це значно може вплинути на результати", - пояснив політолог. На 29 окрузі — лідерує головний мчсник Віктор Бутківський від ПР, "активний користувач адмінресурсу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінницькій області діти агітують за кандидата

30-й округ є рекордсменом - балотується 21 людина. "Там серйозна підтримка опозиції. І доволі вистачає людей які засвтілися. Перш за все, це самовисуванець Голосний Максим. Також самовисуванець Віталій Купрій та кандидат від КПУ Сергій Храпов".  На 31-му окрузі "ситуація чавунна" - всі шанси у першого заступника Криворізького мера Костянтина Павлова. На 32-му окрузі — те саме — кандидат від ПР Юрій Любоненко. 33-й округ - заступник голови обладміністрації В'ячеслав Задорожний. 34-й округ - Сергій Глазунов від ПР та хороші шанси має Максим Костромський від "Батьківщини".

В інших округах також в основному перемагає влада та "адміресурс".

"Все дуже швидко змінюється. І можна сказати, що у людей, чим ближчі вибори, тим радикальніші стають оцінки. Всі технічні "тушки" знялися. І все залежатиме від явки", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рівненщина голосуватиме за опозицію, а от за яку - покажуть вибори" - експерт

За словами Романова, також в області активно використовується технологія технічних кандидатів, які масово познімали свої кандидатури: "Люди, які в адміністрації розробляли ці схеми, дуже серйозно прорахувалися. Тому що вони фактично образили виборців. І люди цю образу відчувають. По-друге — це дуже велике навантаження на виборчі дільниці. По-третє, це призведе до використання зовсім брудних технологій, коли, наприклад, штамп "вибув" буде ставитися таким чином, що не буде зрозуміло, хто саме вибув".

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині переважає масове використання адмінресурсу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути