вівторок, 26 квітня 2011 10:29

На Черкащині через витік 10 тон аміаку евакуювали 50 людей

На Черкащині через витік 10 тон аміаку евакуювали 50 людей

25 квітня близько восьмої години вечора на трасі "Київ-Одеса" на Черкащині з цистерни, яку перевозили вантажівкою, витекло 10 тон рідкого аміаку.

Витік стався поблизу села Краснопілка Уманського району. Причина витоку – ДТП, яке спричинило дві вантажівки.

Аварія сталася на трасі за три кілометри від села Краснопілка та за 10 кілометрів від Умані.

"Дорожньо-транспортна пригода сталася на 195-му кілометрі автодороги "Київ-Одеса". Автомобіль "Івеко", який перевозив аміачну рідину, здійснював обгін вантажних автомобілів "Рено" та "Камаз", які буксирувалися. Внаслідок чого бочка з речовиною злетіла, і аміак витік в поле. За даним фактом проводиться перевірка. Постраждалих немає", - зазначив Gazeta.ua командир Уманської окремої роти ДПС Андрій Іванченко..

Водій, який перевозив небезпечний вантаж, коментувати ситуацію відмовився. Водій автомобіля "Рено" 27-річний Вадим, пояснив, що під час буксирування його вантажівки трос не витримав і загальмувати він не міг.

Випари аміаку відчувалися за кількасот метрів від місця ДТП. Працівники МНС провели виміри рівня аміаку в повітрі. Переконують, що дихати і перебувати на місці пригоди безпечно.

"Розлив аміаку виник через розгерметизацію цистерни, – відзначив заступник начальника УМНС України в Черкаській області В'ячеслав Гончар. – Тут працювали наші підрозділи, аміак було розчинено до безпечної концентрації. Загрози для населення немає. Зараз з'ясовуємо скільки витекло аміаку".

Коли цистерну вивозили з місця пригоди, в ній ще залишалася небезпечна рідина. На ліквідації витоку працювало близько тридцяти осіб особового складу МНС з Умані, Маньківки та Черкас, три патрульні автомобілі ДПС та чергувало дві бригади швидкої допомоги.

Як стало відомо Gazeta.ua, в поле витекло близько 10 тон аміаку.

?

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині через витік 10 тон аміаку евакуювали 50 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути