Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 12:12

Кожен десятий українець отруює себе неякісною водою

Кожен десятий українець отруює себе неякісною водою

Якість питної води з централізованих водопровідних систем України та рівень її споживання залишається незадовільним, а в окремих регіонах ця проблема набула кризового характеру. Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.

Він зазначив, що майже 4,6 млн. українців, що живуть у 161 місті і 100 селищах міського типу 25 регіонів країни, отримують питну воду з місцевих джерел з відхиленнями від нормативних вимог. За його словами, вода часто має підвищену загальну жорсткість, підвищений вміст хлоридів, сухих залишків, сульфатів, фтору, заліза, нітратів, аміаку і марганцю, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Чиновник повідомив, що підготовлений міністерством законопроект "Про внесення змін до Закону "Про загальнодержавну програму "Питна вода України на 2006-2020 рр.." передбачає проведення комплексу заходів, спрямованих на охорону джерел питного водопостачання, раціональне й економне використання питної води, розвиток та реконструкцію систем водопідготовки із застосуванням ефективних удосконалених технологій та обладнання для забору і підготовки питної води, розробку та доопрацювання нормативно-правових актів у сфері водопостачання та водовідведення відповідно до законодавства Європейського Союзу, підготовку кадрів, інформування громадськості, а також розробку та впровадження індивідуальних та групових водоочисних систем.

Нагадаємо, два роки тому холерний вібріон знаходили у водах Дніпра на території Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Кожен десятий українець отруює себе неякісною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути