У Ялті захворюваність на сальмонельоз зросла в 2,5 рази в порівнянні з показниками минулого року. Однак епідеміологи запевняють - групових випадків інфекції немає.
Як пише "Літня столиця", у вересні зростання гострих кишкових захворювань зріс в два рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У дитячих садках і школах було зареєстровано шість заметів кишкових захворювань, результати розслідування СЕС показали, що вони не пов'язані з харчуванням в їдальнях.
"При моніторингу зовнішнього середовища відібрано 94 проби харчових продуктів, з них тільки 2 нестандартні. Вся питна вода з контрольних точок відповідає ГОСТу, вся морська вода без відхилень санітарних вимог", - повідомив заступник головного лікаря ялтинської СЕС Микола Лещенко.
Тим не менш, за 9 місяців поточного року в 2,5 рази збільшилася кількість хворих на сальмонельоз.
Нагадаємо, що в серпні Ялтинська СЕС виявила сальмонелу в курячих стегенцях, що реалізовуються в одному з великих супермаркетів курорту. У червні епідеміологи виявили сальмонелу в курячому м'ясі, яка подається у кількох кафе Ялти.
Зазначимо, раніше вчені встановили, що салат із супермаркетів може бути смертельним. У зелені живе сальмонела - збудник сальмонельозу. Хвороба може спричинити смерть.
За матеріалами Новый регион, Gazeta.ua
Коментарі