Ексклюзиви
пʼятниця, 27 серпня 2021 17:42

На Банковій готуються до силового розгону масових акцій - експерт

На Банковій готуються до силового розгону масових акцій - експерт
Політексперт Світлана Кушнір: "Новий порядок задіяння Нацгвардії для припинення масових заворушень схожий з диктаторськими "законами 16 січня". Фото: Коментарі

Новий порядок задіяння Нацгвардії для припинення масових заворушень є спробою влади легалізувати насильницький розгін акцій протесту.

Про це повідомила політичний експерт Світлана Кушнір на своїй сторінці у Фейсбук, коментуючи відповідну постанову Уряду.

"20 серпня Кабмін ухвалив порядок задіяння Нацгвардії для припинення масових заворушень. Так, відповідно до документа, з метою припинення масових заворушень Національна гвардія організовує та проводить спеціальну операцію з припинення масових заворушень і забезпечує керівництво та координацію діяльності сил і засобів правоохоронних органів, залучених до спеціальної операції з припинення масових заворушень", - зазначила експертка.

Вона підкреслила схожість відповідної урядової постанови з диктаторськими "законами 16 січня".

"Такі повноваження є сумною алюзією на "закони 16 січня", ухвалені поплічниками Януковича. А єдине, що їх відрізняє, то це те, що цього разу влада ухвалила репресивні норми до початку масових акцій, а не після", - підкреслила Кушнір.

Також, за словами Кушнір, влада почала призначати на посади в правоохоронних органах люстрованих силовиків або тих, які виконували незаконні накази під час розгону Майдану.

"Свіжі приклади – призначення нових очільників поліції Києва та Одеси. Їх лояльність беззаперечна, бо люстровані – на гачку у влади і готові виконувати будь-які накази", - повідомила Кушнір, зазначивши, що таким чином Банкова забезпечила собі юридичну "подушку", якою можна буде скористатися під час масових акцій протесту.

"За допомогою спеціально навчених людей будь-яку протестну акцію можна перетворити на заворушення і залучити для її розгону військовослужбовців Нацгвардії. Цілком легально, як казав Янукович", - підкреслила Кушнір.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій готуються до силового розгону масових акцій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути