Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2011 12:13

На Януковича витратять бюджет області з населенням у мільйон осіб

На Януковича витратять бюджет області з населенням у мільйон осіб

Два роки знаходження Віктора Януковича при владі обійдуться Україні в суму, еквівалентну півтора бюджетам області з населенням 1,3 млн осіб.

Як пише Корреспондент щодня на утримання глави держави витрачається 170 тисяч доларів бюджетних коштів, що дорівнює, а іноді і перевищує вартість трикімнатної квартири у Києві.

Більше половини цієї суми, $ 91 500 в день, йде на те, щоб забезпечити главі держави комфорт, якого не було у його попередників, - оренду вертольота і літака вищого класу, ремонт держрезиденцій, будівництво спецдорогі до Межигір'я, де він живе, і т. ін.

За ці блага платники податків заплатили близько 50 мільйонів доларів в 2010-11 р.р.

Крім цих додаткових коштів, держава щороку виділяє на потреби Януковича та Адміністрації Президента (АП) значні суми. У 2010-му на це скарбниця направила на рахунки Держуправсправами $ 30,5 млн, в 2011-му - майже на третину більше, ніж $ 44 млн.

Таким чином, констатує видання, за підсумками двох років перебування Януковича при владі з урахуванням основних і додаткових витрат перша особа держави і його апарат обійдуться Україна як мінімум в $124 500 000 - це півтора річних бюджети Хмельницької області з населенням 1,3 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича витратять бюджет області з населенням у мільйон осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути