четвер, 07 листопада 2013 13:24

Спецтема: Вибори в п'яти "проблемних" округах

На 194 і 197 округах з'явилися псевдоопозиціонери від "Батьківщини" і УДАРу

На 194 і 197 округах з'явилися псевдоопозиціонери від "Батьківщини" і УДАРу
Микола Булатецький. Фото: provce.ck.ua

На двох проблемних округах в Черкаській області — № 197 (з центром у Каневі) і № 194 (з центром у Черкасах) проти офіційних кандидатів від опозиції Леоніда Даценка та Миколи Булатецького свої кандидатури висунули псевдоопозиціонери-самовисуванці.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Павло Філіпенко, що торік балотувався по 197-му під час реєстрації у ЦВК зазначив, що є членом партії УДАРу. Він депутат Черкаської обласної ради, куди балотувався від "Батьківщини", але його виключили після того як пішов на вибори торік всупереч рішенню партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: незацікавленість у відеоспостереженні на виборах не свідчить про програш влади

"Це помилка, я не є членом партії УДАРу, - коротко прокоментував Філіпенко. - Я звернувся в ЦВК, щоб її виправили. Так, я був членом партії "Батьківщина", але мене звідти несправедливо виключили".

Голова Черкаської обласного УДАРу Віталій Ілляшенко заявив, що звернеться до ЦВК і у правоохоронні органи, так як Філіпенко вводить в оману виборців.

"Це є порушенням закону. Після реєстрації Філіпенко сам подзвонив мені і про це повідомив. Я дуже здивований таким вчинком, бо він не є членом партії УДАР і ніколи не був. Вважаю це провокацією", - прокоментував Ілляшенко.

На 194-й округ пішов член "Батьківщини" Валентин Кузьоменський. Депутат Черкаської міської ради балотувався як від "Батьківщини". На телефонні дзвінки він не відповідає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: незацікавленість у відеоспостереженні на виборах не свідчить про програш влади

"Це прикро, але у нас в області більше 400 депутатів і ми не можемо знати, про що думає кожен. Ми його виключили з партії рішенням обласного бюро, зібралися вчора біля восьмої вечора", - прокоментував голова обласної "Батьківщини" Анатолій Бондаренко.

Депутата міської ради від "Батьківщини" Святослав Вовкодав припускає, що Валентин Кузьоменський знаходиться за кордоном і невідомо, чи він сам подавав документи у ЦВК.

"Що він балотується, дізнався з інтернету. Додзвонитися не зміг. Прийшла смс "Я зараз розмовляти не можу. Знаходжуся у Словаччині. Буду 10-го числа у Черкасах". До нього ніхто не може додзвонитися. Що він не сам подав документи припустити складно, але все може бути. Дискредитувати людину дуже просто".

Зараз ви читаєте новину «На 194 і 197 округах з'явилися псевдоопозиціонери від "Батьківщини" і УДАРу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути