середа, 06 листопада 2013 22:50

Спецтема: Вибори в п'яти "проблемних" округах

Експерт: незацікавленість у відеоспостереженні на виборах не свідчить про програш влади

Експерт: незацікавленість у відеоспостереженні на виборах не свідчить про програш влади
Кость Бондаренко Фото: most-dnepr.info

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що відсутність інтересу до інформації з камер відеоспостереження на виборах не свідчить про програш влади. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Є норма закону і ніхто її не скасовував. Найближчим часом, думаю, що і не будуть. На дільницях камери будуть присутні", - наголосив політолог.

Водночас він наголосив: "Що буде далі – на наступних виборах? Це залежатиме від того, яким буде закон про вибори і що буде внесено до нього".

"Але я не думаю, що це є поразка влади. Просто так склалось", - резюмував Бондаренко.

Нагадаємо, глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що встановлення системи відеоспостереження у окружних та дільничних виборчих комісіях не виправдала себе. Він зазначив, що матеріали відеоспостереження за виборами депутатів Верховної Ради в 2012 році були доступні для громадськості протягом року, але за рік до ЦВК було направлено всього 35 запитів на інформацію, записану камерами спостережень. Також він заявив, що на повторних виборах депутатів Ради в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223 камери спостереження не будуть використані, оскільки для їх використання немає законних підстав. На попередніх виборах вони використовувалися, оскільки парламентом було прийнято разовий спеціальний закон.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: незацікавленість у відеоспостереженні на виборах не свідчить про програш влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути