середа, 06 листопада 2013 22:21

Опозиції не варто застосовувати подвійні стандарти - політолог

Опозиції не варто застосовувати подвійні стандарти - політолог
Костянтин Матвієнко Фото: radiosvoboda.org

Експерт Корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко переконаний, що опозиції не варто застосовувати подвійні стандарти, а варто намагатися знайти додаткові механізми мобілізації виборця. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо двома третинами голосів Львівська обласна рада проголосує за усунення новопризначеного голови ЛОДА, то за законом має його звільнити. А стосовно збору підписів, то вони жодного юридичного значення не мають, лише моральне. Але ж вся практика цієї влади показує, що моральні важелі на неї не впливають", - наголосив він.

Окрім того, політолог зауважив: "Збір підписів – річ поширена. Мобілізація в такий спосіб – це добре для справжніх процесів, наприклад в питанні європейської інтеграції країни. Тут все зрозуміло, а от стосовно відставки трохи інакше. Приходиш до виборця і кажеш: "Виборець, а підпиши мені папір про відставку Сала".

Але ж він лише призначений, і немає приводів за що би можна було його звільняти. А стосовно його попередньої діяльності, то немає фактів встановлених судом".

"Кримінальні справи були порушені, але не були завершені. Тому б дуже б не хотілося щоби опозиція застосовувала подвійні стандарти. Їй треба шукати нові механізми мобілізації свого виборця, але вона їх не шукає", - резюмував експерт.

Нагадаємо, що 6 жовтня опозиційні сили розпочали терміновий збір підписів про включення до порядку денного наступного пленарного засідання Львівської облради питання про висловлення недовіри Олегу Салу.

Як відомо, 31 жовтня Янукович призначив Олега Сала губернатором Львівської області. Стосовно його попередника, Віктора Шемчука, то його президент Віктор Янукович призначив своїм радником. Сало заявив, що зробить все для того, щоб на Львівщині з більшою повагою ставилися до президента Віктора Януковича та пообіцяв чесні і прозорі президентські вибори в регіоні.

У 2005 році проти Олега Сала були порушені дві кримінальні справи: "перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища" і "зловживання владою або службовим становищем". Після цього він був оголошений у міжнародний розшук. У лютому 2013 року Печерський райсуд Києва прийняв рішення припинити кримінальні справи проти Сало "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

Зараз ви читаєте новину «Опозиції не варто застосовувати подвійні стандарти - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути