пʼятниця, 18 березня 2011 13:33

МЗС України нарешті визначилося з позицією по Лівії

МЗС України нарешті визначилося з позицією по Лівії

Україна позитивно оцінює резолюцію Ради безпеки ООН по Лівії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Для нас принципово, що є можливість проведення гуманітарних операцій з метою евакуації", - заявив Грищенко, коментуючи зміст резолюції.

Нагадаємо, Рада безпеки прийняла більшістю голосів резолюцію по Лівії.

За проект резолюції, представленої делегаціями Лівану, Великобританії, Франції і США проголосували 10 з 15 країн-членів РБ ООН. П'ять країн - Росія, Китай, Німеччина, Індія та Бразилія - від голосування утрималися.

Резолюція по Лівії передбачає встановлення над територією цієї країни зони, закритої для польотів. Документ включає заклики до негайного припинення вогню, заборони на насильницькі дії по відношенню до цивільного населення.

"Документ уповноважує всі країни ООН вживати необхідних заходів для захисту цивільного населення і населених пунктів, що знаходяться під загрозою насильства, у тому числі в Бенгазі, виключаючи будь-яку форму іноземної окупації в будь-якій частині території Лівії", - йдеться в тексті резолюції.

Документ також передбачає посилення санкцій відносно низки лівійських керівників і заморожування активів лівійської Національної нафтової корпорації і Центрального банку країни.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України нарешті визначилося з позицією по Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути