пʼятниця, 18 березня 2011 11:23

Спецтема: Арабські революції

Лівія закрила повітряний простір після погроз Франції про напад

Лівія закрила повітряний простір після погроз Франції про напад

Режим Муаммара Каддафі заборонив польоти всіх типів авіації в небі над Лівією. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Європейську організацію з безпеки польотів (Євроконтроль).

За словами співробітників організації, вони отримали повідомлення від лівійського центру управління польотами, в якому йдеться про закриття лівійського повітряного простору до особливого повідомлення.

Раніше на закритті повітряного простору Лівії наполягала Рада безпеки ООН. Зокрема, пропонувалося ухвалити резолюцію, що забороняє польоти над територією цієї країни. Така заборона, розраховували в ООН, перешкодить силам Каддафі завдавати повітряних ударів по позиціях повстанців.

Між тим у ніч на п'ятницю, 18 березня, Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій вимагає негайного припинення вогню в Лівії. У документі за світовим співтовариством закріплюється право застосувати будь-які заходи для недопущення насильства щодо мирного населення Лівії, за винятком наземної операції. Прихильники лівійського лідера Муаммара Каддафі розкритикували резолюція, яка, на їхню думку, "закликає лівійців вбивати один одного".

Вранці в п'ятницю уряд Франції оголосив про намір завдати перших авіаударів по Лівії протягом декількох годин. Готовність приєднатися до операції в Лівії також висловили в уряді Норвегії. Раніше в Тріполі обіцяли збивати цивільні літаки і топити судна, якщо світове співтовариство зважиться на будь-яку "збройну дію".

Зараз ви читаєте новину «Лівія закрила повітряний простір після погроз Франції про напад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути