Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 12:46

Спецтема: Арабські революції

Світові ЗМІ вже розмірковують, як краще бомбардувати Лівію

Світові ЗМІ вже розмірковують, як краще бомбардувати Лівію

Можливі варіанти розвитку подій в Лівії обговорює світова преса. Видання оцінюють вогневу міць західної коаліції і офіційного Тріполі.

Британська газета The Sun робить прогнози щодо можливого розвитку військової операції західної коаліції в Лівії. Видання пише, що першими мішенями стануть радарні станції і місця дислокації ракет типу "земля-повітря". Це дозволить забезпечити необхідну безпеку подальшим операціям авіації.

Оглядачі не виключають того, що нові британські винищувачі-бомбардувальники типу "Тайфун", далеко-магістральні лайнери-заправники VC-10 і літаки далекого радіолокаційного виявлення можуть бути направлені до Лівії вже сьогодні.

США найближчими днями може допомогти винищувачами-бомбардувальниками F18, а Франція - винищувачами "Міраж". За даними видання, військові літаки, швидше за все, будуть розміщені на островах, розташованих недалеко від Лівії.

У першу чергу йдеться про Сицилію та Кіпр. Видання також не виключає можливість морської блокади Лівії. Її будуть забезпечувати важкі крейсери британського королівського флоту.

The New York Times оцінює вогневу міць країн-членів Ліги Арабських держав. За прогнозами експертів, активну участь у військовій операції можуть взяти Єгипет, Саудівська Аравія і Туніс. Одні тільки єгипетські ВВС мають у своєму розпорядженні не менше 100 винищувачів F-16.

У Саудівській Аравії приблизно така ж кількість винищувачів F-15. Видання приходить до висновку, що ці сили за підтримки міжнародної коаліції повинні здобути перемогу над невеликим авіаційним флотом Каддафі, який має в своєму розпорядженні лише невелику групу французьких винищувачів "Міраж" і застарілі модифікації радянських МіГів.

Зараз ви читаєте новину «Світові ЗМІ вже розмірковують, як краще бомбардувати Лівію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути