вівторок, 08 листопада 2011 11:00

МЗС: Саміт Україна-ЄС відбудеться 19 грудня

МЗС: Саміт Україна-ЄС відбудеться 19 грудня

Саміт Україна-Європейський Союз, на якому буде оголошено про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, відбудеться 19 грудня, заявив заступник голови МЗС України Віктор Майко.

"Щойно стало відомо, що 19 грудня пройде саміт Україна-ЄС, і до цієї дати ми повинні завершити всі політичні переговори", - повідомив Майко журналістам у вівторок у Києві.

Він зазначив, що на саміті буде офіційно оголошено про завершення переговорів між Україною та ЄС щодо Угоди про асоціацію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше повідомлялося, що саміт пройде в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз далекий від того, щоб зачинити двері перед носом України — Жак Фор

У той же час, європейське дипломатичне джерело заявило, що запланований саміт ЄС-Україна відбудеться, якщо у відносинах між двома сторонами не виникне нової кризи, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ми не можемо гарантувати, що нинішня ситуація у відносинах між Брюсселем і Києвом не позначиться на саміті, - заявив дипломат. - Ясно, що атмосфера на ньому буде прохолодною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала Європу не зважати на її арешт і підписати Угоду про асоціацію

Нагадаємо, в останні місяці Євросоюз неодноразово висловлював своє невдоволення тим, яким чином був проведений суд над колишнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, і фактом винесення їй вироку з тюремним ув'язненням. Брюссель охарактеризував процес як "політично вмотивований".

Результатом цього стало скасування у жовтні президентом ЄС Херманом Ван Ромпеєм та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: зустрічі в Брюсселі з президентом України Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «МЗС: Саміт Україна-ЄС відбудеться 19 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути