субота, 05 листопада 2011 11:59

Євросоюз далекий від того, щоб зачинити двері перед носом України — Жак Фор

Автор: Фото: Наталя Чубенко
 

Вирок Юлії Тимошенко надзвичайно жорсткий і є відходом від принципів правової держави, незалежності судочинства та демократичних свобод. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив Жак Фор, який був послом Франції в Україні до 28 жовтня цього року.

"Українське керівництво ж постійно заявляє, що воно поділяє ці основоположні цінності Європейського Союзу. Тому справа Юлії Тимошенко впливає на поточні відносини між ним і Україною", - наголосив він.

"Однак, Євросоюз далекий від того, щоб зачинити двері перед носом України. Це не відповідає нашим інтересам і політиці, яку ми проводимо. Це було б великою помилкою", - підкреслив Фор.

За словами екс-посла, дуже важливим при цьому і для Франції, і для всього ЄС є те, що переважна більшість українців підтримує курс на зближення з Євросоюзом.

"Тому ми продовжуємо переговори щодо Угоди про асоціацію. Нещодавно у Брюсселі було парафовано текст Угоди про вільну торгівлю, яка є складовою останньої", - зауважив Фор.

"Повне завершення переговорів і подальших процедур потребує певного часу. Дуже важливо, щоб керівництво України використало його для здійснення анонсованих раніше кроків. Українські керівники заявляють, що пріоритетом для них є подальше наближення до ЄС із перспективою інтеграції в нього. Щоправда, на сьогодні вже утворився відчутний розрив між цими деклараціями й конкретними справами", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через півроку Янукович буде ізольований від Європи - політолог

Про ментальність українців Жак Фор розповідає у новому номері журналу "Країна" № 42 (95) за 4 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз далекий від того, щоб зачинити двері перед носом України — Жак Фор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути