пʼятниця, 04 листопада 2011 21:31

"Наступнi два тижнi вирiшуватимуть усю долю переговорiв з Євросоюзом"

"Наступнi два тижнi вирiшуватимуть усю долю переговорiв з Євросоюзом"

Технічні переговори щодо угоди про асоцiацiю України з ЄС майже завершені, і в грудні може відбутися її підписання.

Про це повідомив представник України при ЄС Костянтин Єлiсєєв.

"Наступнi два тижнi вирiшуватимуть усю долю переговорiв, якi тривали понад чотири роки, - якщо за два тижнi на технiчному рiвнi нам вдасться завершити переговори, провести останнiй раунд, тодi буде можливiсть парафувати документ до кiнця року", - заявив вiн.

За його словами, готовнiсть документу становить 98%. Проте Брюссель потребує щонайменше шiсть тижнiв на завершення переговорного процесу, аби стало можливим парафування угоди.

Раніше повідомлялось, що 31 жовтня під час презентації Національних проектів у Лондоні делегація України запевнила інвесторів, що підписання угоди між Україною та ЄС має відбутися у грудні цього року під час саміту Україна-ЄС, що має відбутися у Києві. Підписання цієї угоди стане кроком до створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Нагадаємо, у рамках угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) Україна і Європейський Союз домовилися з обох сторін встановити нульове мито на продукцію текстильної та швейної галузей з моменту набуття чинності угоди. Без будь-яких перехідних періодів.

Зараз ви читаєте новину «"Наступнi два тижнi вирiшуватимуть усю долю переговорiв з Євросоюзом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути