четвер, 26 вересня 2013 14:55

МЗС очікує, що ЄС ухвалить рішення щодо асоціації уже 21 жовтня

МЗС очікує, що ЄС ухвалить рішення щодо асоціації уже 21 жовтня
Фото: argumentua.com

В.о. директора департаменту Європейського Союзу МЗС України Володимир Бачинський заявив, що Україна очікує, що Євросоюз ухвалить рішення про підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС 21 жовтня. Тоді має відбутися засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Про це він сказав у четвер на конференції у Києві.

"Ми очікуємо, що рішення про підписання буде прийнято 21 жовтня цього року", - сказав він. Дипломат нагадав, що у понеділок у Брюсселі представниками країн-держав-членів ЄС "фактично було узгоджено обсяги тимчасового застосування Угоди". "Це практично весь розділ, який стосується створення ЗВТ, а також дуже багато положень з інших розділів, зокрема з політичної частини, з розділу про співробітництво у сфері юстиції, свободи і безпеки, інституційні положення", - поінформував він.

Представник МЗС зазначив, що відразу після ратифікації і завершення виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, ця частина може бути реалізована на практиці. "Я подіваюся, що це станеться у 2014 році", - заявив Бачинський. Він додав, що у цьому контексті центральні органи виконавчої влади України вже вживають заходів для підготовки програми імплементації Угоди про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну чекає успішний розвиток після підписання Угоди з ЄС - Томбінський

Як відомо, у вівторок у Брюсселі депутат Європейського парламенту, голова делегації ЄП у зв'язках з Україною Павел Коваль у коментарі ЗМІ заявив, що рішення ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію має бути прийнято найпізніше 21 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «МЗС очікує, що ЄС ухвалить рішення щодо асоціації уже 21 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути