четвер, 26 вересня 2013 11:24

Європа придумала, як приборкати тиск Росії на Україну

Європа придумала, як приборкати тиск Росії на Україну
Російські санкції щодо українських товарів можуть привести до аналогічних санкцій до російського експорту на ринку Євросоюзу. Фото: lenta-ua.net

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту підтримав проект запиту в Єврокомісію про заходи у відповідь на тиск Російської Федерації на країни Східного партнерства.

Як відповідні кроки комітет рекомендує забезпечити повну відповідність європейським законам діяльності на території ЄС усіх російських компаній, насамперед енергетичних, пише "Комерсант-Україна" у публікації "ЄС обіцяє Росії проблеми".

У разі введення Росією обмежень щодо товарів з країн-членів ВП Європарламенту рекомендують вжити аналогічних заходів щодо російських товарів.

Також ЄП радять вивчити можливість введення "дзеркальних" візових обмежень щодо працевлаштування громадян Росії в країнах ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші на негоді: Прибутки торговців дощовиками зросли вдесятеро

На думку депутатів, Єврокомісія має розглянути можливість надання країнам Східного партнерства фінансової допомоги, в односторонньому порядку відкрити доступ для товарів з цих країн на ринок ЄС, а також лібералізувати візовий режим.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв не виключив застосування захисних заходів до товарів походженням з України після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Європа придумала, як приборкати тиск Росії на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

116

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути