неділя, 25 березня 2018 16:41

Ми не прагнемо вибирати Україні героїв - МЗС Польщі

Ми не прагнемо вибирати Україні героїв - МЗС Польщі
"Але уряд Польщі ніколи не погодиться на те, щоб у поляків відібрали право на поховання їхніх близьких", - Ціхоцький. Фото: РАР

У МЗС Польщі назвали невиправданими звинувачення у тому, що Варшава намагається обирати героїв для України. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький. Повідомляє видання Wpolityce.

"Думка про те, що Варшава хоче вибирати Україні героїв чи впливати на зміст українських підручників з історії є цілковито невиправдана" - заявив він.

За його словами, уряд Польщі ніколи не погодиться на те, щоб у поляків відібрали право на поховання їхніх близьких. Польща не може погодитися на комісію, яка стосуватиметься лише закону про Інститут національної пам'яті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегації України й Польщі обговорили "антибандерівський закон"

"Тим більше, що коли у 2015 році в Україні був прийнятий пакет історичних законів, ніхто не запропонував нам жодної двосторонньої комісії, хоча за ці два роки Варшава неодноразово за допомогою політичних каналів звертала увагу на ці закони, просила врахувати наші застереження".

Ціхоцький очолює міжурядову групу щодо історично-правового діалогу з Ізраїлем.

У відповідь на питання, чому не було створено аналогічну групу щодо України відповів, що польська пропозиція створити "політичний механізм для врегулювання всіх цих питань, щодо яких обидві сторони мають свої очікування або претензії, такі як пошук тлінних останків, ексгумації, святкування або повернення культурних благ", не викликала зацікавлення Києва.

Станом на сьогодні у відносинах між Польщею та Україною криза, і попереду назріває катастрофа.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про заборону пропаганди "ідеології українських націоналістів". Його офіційна назва — "Про Інститут націо­нальної пам'яті". Закон запроваджує штраф і тюремне ув'язнення терміном до трьох років за заперечення злочинів українських націоналістів. А також забороняє говорити про злодіяння польського населення в період Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Ми не прагнемо вибирати Україні героїв - МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути