четвер, 30 жовтня 2008 09:30

МВФ дає кредит під новий уряд - Литвин

МВФ дає кредит під новий уряд - Литвин
Голова Народної партії Володимир Литвин вважає непопулярними заходи, передбачені меморандумом між Україною та Міжнародним валютним фондом. Також, за його даними, у документі є положення, що реалізовувати передбачені меморандумом антикризові заходи буде не уряд Юлії Тимошенко, а ... новий уряд. Причому статися це має наприкінці поточного – на початку наступного року.

Як повідомилиу прес-службі Народної партії, про це Литвин сказав на прес-конференції в Ужгороді.

"Якщо серйозно ставити питання про протидію фінансовій кризі, то, очевидно, треба забути про парламентські вибори. А якщо все ж таки проголошувати вибори, то ніхто не буде втілювати антикризові заходи, оскільки вся виконавча влада буде брати участь у парламентській кампанії. Навіщо ця політична гра?", – вважає Литвин.

За словами голови Народної партії, влада має вести чесний діалог із суспільством, а не приховувати від нього те, на яких умовах МВФ збирається видавати кредит Україні. На думку Литвина, вона боїться це робити, оскільки, якщо ознайомитися з текстом документа, стає зрозумілим, що МВФ ставить українську економіку під свій контроль.

"У меморандумі є позиції, які викличуть масові невдоволення людей. Вони стосуються замороження на два роки наближення прижиткового мінімуму до мінімальної заробітної плати, замороження зростання пенсій, різке підвищення вартості комунальних послуг і безжалісне вибивання з людей заборгованостей по них. Я вже не кажу про жорсткі заходи щодо банківської системи і таке інше", – наголосив Литвин.

Водночас Литвин зазначив, що в згаданому меморандумі міститься теза про те, що антикризові заходи розраховані на період до кінця цього року і початок наступного, а реалізовувати їх буде новий уряд.

"У мене виникає питання з цього приводу: коли прем"єр-міністр і міністр фінансів підписували цей документ, вони, очевидно, погоджувалися з тим, що будуть дочасні вибори. Або підписували виключно для МВФ", – зауважив Литвин.

За інформацією першого заступника глави Секретаріату Президента Олександра Шлапака, жоден меморандум між українським урядом і МВФ не підписувався.

Він пояснив, що сьогодні меморандумом називають звернення уряду до МВФ з проханням надати допомогу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «МВФ дає кредит під новий уряд - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути