четвер, 31 травня 2012 13:09

Мовний піар діє на людей з люмпенськими очікуваннями - російський політолог

Мовний піар діє на людей з люмпенськими очікуваннями - російський політолог
Андрій Окара пояснив, що українців "розводять" мовним скандалом. Фото: obozrevatel.com

На сьогодні в Україні існує антагонізм між суспільством і владою. Мовна тема піднімається для того, щоб цей антагонізм переформатувався у протистояння між різними частинами суспільства.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив російський політолог Андрій Окара.

"Тоді влада уникне удару, особливо в ситуації, коли вона збанкрутувала, і всі її обіцянки виявилися нездійсненними", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтелігенція ініціює створення Всеукраїнського комітету для захисту української мови

На думку Окари, найпопулярніші гуманітарні спірні теми — це святкування 9 травня, Бандера. Але цьогоріч вони були упущені. На них ніхто сильно не пропіарився у порівнянні з минулим роком, коли у Львові була бійка. Тому мова - це єдина тема, яку можна зараз намагатися розкручувати в інформаційному просторі.

"Партія регіонів, а особливо одномандатні депутати, які будуть обиратися на сході і в Криму, привертають таким чином на себе увагу і намагаються вплинути на свій імідж. В розвиток мовного скандалу вже з'явилася заява, що потрібно провести референдум. Не думаю, що вона має під собою якусь політичну перспективу. Але перспектива суто рекламна, звичайно, є", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" закликає "викинути на смітник Януковича та його холуїв-українофобів"

Окара переконаний, що подібний піар діє на певний тип людей із люмпенськими очікуваннями, не залежно від того, яка з мов є для них рідною. Оскільки таких людей стає все більше і більше, то і піар на мовному питанні досі ефективний.

"Але згодом навіть у таких людей складеться враження, що їх "розводять", і що ці спекуляції навіть близько не стоять поруч зі справжньою мовною політикою. Тоді люди більше зважатимуть на реальні проблеми в Україні: на систему відносин між владою і народом, безробіття, соціальну деградацію. Та поки існує категорія людей, яка відкликається на такий піар, мовну тему будуть розкручувати далі", - пояснив Окара.

Зараз ви читаєте новину «Мовний піар діє на людей з люмпенськими очікуваннями - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути