середа, 30 травня 2012 09:24

Могильов заявив, що мріє бачити російську мову другою державною

Могильов заявив, що мріє бачити російську мову другою державною
Анатолій Могильов обома руками "за" законопроект Колесніченка і Ківалова. Фото: liga.net

Голова Ради міністрів АРК, голова Кримської республіканської організації Партії регіонів Анатолій Могильов виступає за прийняття Верховною Радою законопроекту про основи державної мовної політики.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, Могильов вважає, що такий закон забезпечить право громадян, які проживають в регіонах України, використовувати рідну мову на рівні державної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ківалов заявив, що мовний законопроект буде прийнятий, оскільки "пристрасті вляглися"

"Я вважаю, що прийняття цього законопроекту дозволило б окремим регіонам України мати кілька регіональних мов на рівні державної. Це - забезпечення прав і свобод громадян, які живуть в тому чи іншому регіоні, де більша частина населення говорить іншою мовою, ніж державна", - зазначив регіонал.

Крім того, він заявив, що виступає за надання російській мові статусу другої державної в Україні, а також зазначив, що це положення міститься в програмі Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Кендзьор попередив, що в разі зазіхання на українську мову підірве у Раді тротил

Разом з тим Могильов нагадав, що для того, щоб російська мова стала другою державною, необхідно внесення змін до Конституції України, а для цього необхідна конституційна більшість у Верховній Раді, якої в цей час немає.
У зв'язку з цим він висловив сподівання, що на майбутніх виборах в український парламент отримають більшість сили, які зможуть внести зміни до Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Могильов заявив, що мріє бачити російську мову другою державною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути