вівторок, 29 травня 2012 16:58

Івано-Франківська міськрада вимагає розслідувати "антидержавну" діяльність Колесніченка і Ківалова

Івано-Франківська міськрада вимагає розслідувати "антидержавну" діяльність Колесніченка і Ківалова
Івано-Франківська міськрада вимагає зняти з розгляду "мовний" законопроект регіоналів. Фото: nashemisto.if.ua

Івано-Франківська міська рада вимагає зняти з розгляду Верховної Ради України законопроект "Про основи державної мовної політики", розроблений народними депутатами фракції Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

"Закликаємо негайно зняти з розгляду Верховної Ради України проект закону "Про основи державної мовної політики" та ініціювати створення спеціальної слідчої комісії для розслідування фактів антидержавної діяльності його авторів", - говориться в зверненні до президента Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина, голів депутатських фракцій парламенту, яке у вівторок прийняла сесія Івано-Франківської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонали вже подумують про референдум щодо російської мови

Депутати міськради вважають, що внесення цього законопроекту до парламенту і його розгляд 24 травня "свідчить про умисне розпалювання представниками провладної більшості політичного, соціального і національного конфлікту в Україні".

"Громада міста Івано-Франківська та міськрада добре усвідомлюють, що цей законопроект штучно нав'язує українському суспільству міжнаціональну ворожнечу, а його основи мають на меті виключно обмежити вживання української мови і закласти фундамент для введення в Україні російської мови як другої державної", - зазначають депутати.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківська міськрада вимагає розслідувати "антидержавну" діяльність Колесніченка і Ківалова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути