понеділок, 19 вересня 2011 18:16

Спецтема: Луценко за ґратами

Москалю розповіли, що Луценка судять за "святкову ялинку"

Москалю розповіли, що Луценка судять за "святкову ялинку"

Філологи розтлумачили, що екс-міністра внутрішніх справ судять за "святкову ялинку" чи "святковий вечір".

На свій запит щодо тлумачення таких висловів, як "святкові заходи" та "урочисті заходи", та різниці між ними, народний депутат Геннадій Москаль отримав від Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова наукове тлумачення цих висловів.

"Для позначення урочистого святкування з нагоди знаменної дати, події доцільно вживати вислів "урочисті заходи" або "урочистості", "ювілейні урочистості" і продовжити зворотами: "на відзначення знаменної дати, події...", або з "нагоди святкування...", - наголосили у відповіді нардепу.

Вислів "святкові заходи" неточний, бо слово "святковий" позначає те, що стосується самого свята, а не заходів, спрямованих на відзначення якоїсь дати (наприклад: святковий день, святкова ялинка, святкова вечеря та ін.).

Нагадаємо, що слідство інкримінує екс-міністру МВС Луценку проведення саме "святкових заходів" на День міліції в 2008-2009 роках, при тому, що сам термін "святкові заходи" у жодному нормативному документі не прописаний.

Раніше також повідомлялося, що народний депутат Москаль отримав офіційне підтвердження від Державного казначейства, що під час керівництва в МВС Луценка кошти на святкування Дня міліції перераховувалися без порушень.

Зараз ви читаєте новину «Москалю розповіли, що Луценка судять за "святкову ялинку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути