Ексклюзиви
пʼятниця, 04 лютого 2011 10:04

Москаль зізнався, що депутати голосують за закони "по приколу"

Москаль зізнався, що депутати голосують за закони "по приколу"

Народні депутати іноді "по приколу" голосують у Верховній Раді один замість іншого.

Про це розповів газеті "Сегодня" депутат НУ-НС Геннадій Москаль.

"Сьогодні такого немає, а при Тимошенко часто бувало: вона подасть якийсь законопроект у ВР, всі соратники - за, один Москаль проти. А я просто картку в залі залишив, а сам вийшов у кулуари чи на вулицю. А хтось вирішив пожартувати. Ну й починаються розбірки. А жартівники ходять, іржуть", - сказав він.

"Бувало, що ми ніхто не голосуємо, а за Жванію кнопку натиснемо. Але такі жарти можна собі дозволити, коли розглядаються які-небудь законопроекти щодо захисту тварин, наприклад. Пам'ятаєте, був законопроект якийсь про кажанів? Так ми за всіх своїх ворогів натиснули кнопки!", - додав Москаль

"Але Конституція – справа не для жартів: тут кожен свою картку як зіницю ока береже", - підкреслив він.

У свою чергу, один з нардепів зауважив, що депутати зазвичай не зберігають картки.

"Зазвичай у фракції є людина - не з керівництва, яка за них відповідає. Увечері збирає й здає їх у Секретаріат Ради, вранці отримує на руки й роздає колегам. Але якщо хтось хоче - може й не віддавати нікому, носити з собою", - сказав він.

1 лютого депутати, у тому числі й з опозиційних партій, 310 голосами внесли зміни до Конституції, якими чергові парламентські вибори призначені на осінь 2012 року.

Водночас, після голосування за зміни до Конституції у Верховній Раді почалися скандали: депутат НУ-НС Володимир Ар'єв і депутат БЮТ Павло Мовчан завили, що не голосували за ці зміни, бо їх не було в залі, - хоча їхні голоси зараховані.

Ар'єв припускає, що хтось скористався дублікатом його картки. Москаль же стверджує на це, що без відома Ар'єва виготовити дублікат ніхто не міг.

"Щоб отримати дублікат, депутат повинен написати заяву, завірити її у відділі кадрів і під розпис отримати картку. У мене дублікатів три. А в декого 6-7... Його активують лише на один день, а основну картку на цей час деактивують. І якщо депутат забрав картку з собою, а дублікат не замовляв і нікому не віддавав, то способу проголосувати за нього я не знаю", - каже Москаль

Мовчан же 1 лютого був у "Феофанії", а його картка, за словами нардепа, була у керівництва фракції. У БЮТ же кажуть, що Мовчан попросив нунсівців забрати його картку.

"Я можу навіть назвати того, хто це зробив. Це пан Полянчич (Михайло)", - зауважив заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

Сам Полянчич підтвердив, що голосував карткою Мовчана на його прохання.

Зараз ви читаєте новину «Москаль зізнався, що депутати голосують за закони "по приколу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути