вівторок, 17 травня 2011 23:48

Москаль сподівається, що суд зглянеться над майже мертвим Луценком

Москаль сподівається, що суд зглянеться над майже мертвим Луценком

Суд може задовольнити клопотання захисників Юрія Луценка і відпустити ек-міністра з-під варти.

Про це народний депутат Генадій Москаль заявив в ефірі 5 каналу..

"На попередньому слуханні суд, враховуючи стан Луценка, може задовільнити клопотання, такі клопотання будуть від захисників Юрія Віталійовича, може випустити його на поруки чи заставу, чи гарантії нардепів. Цю сторінку ми з Гепрокуратурою перегорнули. Говорити про них немає сенсу. Вони справу здали до суду. Справа за судом", - зазначив нардеп .

На думку Москаля, справа Луценка має не допустити участі Луценка у наступних парламентських виборах.

"Це дуже робиться швидко до початку виборчого процесу, щоб мати судимість і не бути обраним. З такою популярністю і таким іміджем є фобія у влади, що вона там тримає його ізольованим", - переконаний соратник екс-міністра.

Москаль також вважає, що Луценку слід припинити голодування.

"Я думаю, що сьогодні треба припинити голодування. Тому що привертати увагу до Генпрокуратури нема чого. Вони передали справу до суду. Суддя не призначений. До когось апелювати - нема до кого", - наголосив нардеп.

Також "нунсівець" прокоментував заяву Департаменту виконання покарань про те, що стан здоров'я Луценка не викликає занепокоєння.

"Суд повинен бути відкритим. Будемо наполягати, щоб усі ЗМІ були допущені. Там нема ніякої держтаємниці. А те, що говорить Департамент з виконання покарань... Якщо він скаже, що Луценко хворий, то їх завтра позвільняють. Ви бачили ту довідку, яку писав головлікар лікарні швидкої допомоги? Це державна служба. Якщо вони скажуть, що він хворий і почувається погано, то їх повідправляють на пенсію", - переконаний він.

Нардеп сподівається, що на ступному засіданні суду Луценка можуть звільнити з-під варти.

"Потрібно, щоб була чітко виконана норма кримінально-процесуального кодексу. Щоб 10 днів було призначено слухання досудового розгляду, і тут суддя має винести постанову про звільненя його чи на поруки, чи заставу. Так утримувати людину, коли вона хвора, немає необхідності. Це не серійний вбивця. У нього вже ніякої влади нема. Вже все, що могла, Генпрокуратура йому доказала. Суд має або підтвердити, або спростувати ті висновки, які зробила Генпрокуратура", - підсумував Москаль.

?

Зараз ви читаєте новину «Москаль сподівається, що суд зглянеться над майже мертвим Луценком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути