вівторок, 04 вересня 2007 10:06

Замість 300 депутатів до Мороза прийшло лише 269

Замість 300 депутатів до Мороза прийшло лише 269
У вівторок відкрилася остання для народних депутатів України четвертого скликання сесія Верховної Ради. На вранішньому засіданні зареєструвалися 269 парламентаріїв, всі - представники коаліції.

Опозиційні фракції в роботі ранкового засідання участі не приймають.

Засідання відкрив голова Верховної Ради Олександр Мороз. У президії також знаходиться перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Раніше депутати "Нашої України" і Блоку Юлії Тимошенко написали заяви про вихід зі своїх фракцій, а перед цим з"їзди політсил обнулили свої виборчі списки, щоб не було ротації кандидатів замість депутатів, які відмовилися від мандата.

В даний час на офіційному сайті повідомляється, що діючими є 287 парламентаріїв при конституційному складі Ради в 450 депутатів. Інші - в списку вибулих.

Раніше голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляв, що народні депутати на сесії у вівторок планують розглянути законопроект про внесення змін до Конституції України, що стосуються удосконалення механізму організації публічної влади і відміни депутатської недоторканності.

За його словами, відповідний законопроект внесений до порядку денного. Мороз відзначив, що під даним законопроектом, одним з авторів якого виступає сам спікер, вже зібрано 162 підписи народних депутатів при необхідних 150. Мороз підкреслив, що даний законопроект може бути розглянутий на засіданні і направлений до Конституційного суду для отримання висновку про його відповідність Основному закону.

На порядку денному 4-ої сесії заплановано розглянути 640 законопроектів, ініційованих як президентом, так і народними депутатами. Зокрема, до повторного розгляду плануються законопроект "Про внесення змін до статті 20 закону "Про статус народного депутата України" (гарантії трудових прав народного депутата) з пропозиціями президента України, повідомляє Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Замість 300 депутатів до Мороза прийшло лише 269». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути