понеділок, 26 вересня 2011 19:37

Мороз не відчуває себе винним за поразку помаранчевих

Мороз не відчуває себе винним за поразку помаранчевих

На думку лідера СПУ Олександра Мороза, нинішня ситуація в Україні не вселяє оптимізму, проте він не відчуває себе винним за поразку помаранчевого табору.

"Спочатку потрібно визначити, що таке помаранчевий табір. Коли я був на Майдані, то підтримував персонально Віктора Ющенка за умови, що він змінюватиме Конституцію, не дозволить продаж землі, виведе війська з Іраку і т.д. І не моя вина в тому, що він відмовився від цього відразу, а також від тих домовленостей, які були під час формування структур влади", - зазначив головний соціаліст.

За його словами, гризня, яка велася між Ющенком і Тимошенко, дискредитувала взагалі результати виборів.

"А паралельно з тим він парафував договір з Партією регіонів, аби створити з ними, начебто волею виборців, об'єднання України таким чином. Бізнесмени між собою домовилися. Але треба було зробити крайніх. Чому не можна було сформувати помаранчевої влади? Бо, бачте, соціалісти не йдуть на контакт. А насправді, то було зовсім інакше. І навіть тоді, коли я зняв свою кандидатуру на посаду голови парламенту, Ющенко в той же день сказав, що це запізно, тому що вже парафований договір з ПР. І треба було тільки козлами відпущення зробити соціалістів, а тоді сказати – бачите, не можна створити таку коаліцію, то ми створимо іншу", - розповів Мороз.

Він вважає, що Тимошенко підігравала цьому, оскільки вона хотіла бути прем'єром, бо в неї були начебто підстави.

"Коли ми вперше зібралися після виборів, прийшли представники "Нашої України" Юрій Єхануров, Роман Безсмертний, ще хтось, а Юля пізніше, бо вона відчувала, що уже при владі. Ми чекали. І я запитав хлопців, чому вони такі сумні, на що вони відповіли – та, що Юля. Бо вони думали, що виграють у неї вибори, а Ющенко програв повністю.

Я кажу: "Та ж нема проблем. Ми складаємо договір про створення коаліції і пишемо вкінці, що коаліція відкрита для інших політичних сил". Кажу: "Подивіться, у Партії регіонів не дурні люди, вони теж увійдуть в коаліцію і тоді не буде переваг для Юлі, щоб вона стала прем'єром. Але це не означає, що Янукович буде прем'єром. Може залишитись той же Єхануров, і все буде гаразд. Буде справді широка коаліція, до якої належатиме понад 300 депутатів". Вони окрилені помчали до президента. А з іншого боку Юля зайшла, що тоді ми Конституцію не змінимо, а ви ж хочете її змінити", - розповів політик.

"Я, здається, був у відрядженні, за кордоном чи в лікарні, потім повертаюся, а угода вже підписана – ніхто, крім нас трьох, не може бути в коаліції. Я питаю Йосипа (Вінського, - Авт.): "А чому, хто це?". "Та це Юля провела". Тим часом Ющенко поїхав в Америку, перед тим сказавши, що голова Верховної Ради - від соціалістів, прем'єр – Тимошенко, все нормально. А йому там підказали, що Мороз некерований і його не має чим тримати, тому треба шукати іншого. В мене ж нема ні рахунків за кордоном, ні жодного бізнесу", - додав він.

На думку Мороза, тоді розпочалася ця "кутєрма", що зводилася лише до того, як би зробити, щоб не зробити нічого, або зробити так, щоб розколоти і Юлю відправити у відставку.

"Ця гризня поміж ними давно мала свою історію. У мене не було вибору. Я припинив цю катавасію...", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Мороз не відчуває себе винним за поразку помаранчевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути