Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2009 10:37

Мороз натякнув Януковичу, що з російською мовою у нього нічого не вийде

Мороз натякнув Януковичу, що з російською мовою у нього нічого не вийде
Лідер Соціалістичної партії, колишній голова Верховної ради Олександр Мороз виключає визнання парламентом російської мови другою державною.

Про це повідомила прес-служба СПУ.

2 вересня в ефірі радіо "Промінь" лідер соціалістів підкреслив, що надання державного статусу будь-якій мові є прерогативою Ради, а не президента.

"Саме Верховна рада повинна внести зміни до Конституції в цьому питанні. Зробити це можуть лише 300 депутатів - конституційна більшість. Упевнений, що ні зараз, ні потім цих голосів не набереться", - сказав він.

На думку Мороза, питання мови, церкви, національної приналежності багато в чому є штучними і служать тільки для політичної реклами кандидатів в президенти.

Лідер Соцпартії відзначив, що мовні питання хвилюють кожного двадцятого українця, а насамперед населення стурбоване проблемами життєзабезпечення.

Нагадаємо, що раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що має намір добиватися визнання російської мови другою державною у разі перемоги на виборах президента.

За його словами, для того, щоб зробити російську мову другою державною, необхідно, щоб відповідний законопроект підтримало 226 депутатів Ради і його підписав президент.

Подробиці
Зараз ви читаєте новину «Мороз натякнув Януковичу, що з російською мовою у нього нічого не вийде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути