пʼятниця, 20 квітня 2018 13:40

Думка Медведчука як суб'єкта прийняття рішень дуже важлива - Жанна Нємцова

Думка Медведчука як суб'єкта прийняття рішень дуже важлива - Жанна Нємцова
Журналістка Deutsche Welle Жанна Нємцова поділилася враженнями від проведеного інтерв'ю з Віктором Медведчуком. Фото: Укрінформ

"Подобається нам це чи ні, але ми повинні запрошувати на інтерв'ю людей, які є суб'єктами прийняття рішень, а Віктор Медведчук веде переговори з Росією, займається обміном військовополонених". Про це в ефірі "112 Україна" сказала журналістка Deutsche Welle Жанна Нємцова, чиє інтерв'ю з Медведчуком викликало великий резонанс в Україні.

Журналістка також поділилася своїми враженнями від зустрічі зі спецпредставником з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Сході України.

"Коли я розмовляла з іншими журналістами, вони мені говорили, що пан Медведчук дуже закритий, з ним неможливо домовитися і так далі, але нам це вдалося зробити. І я можу вас запевнити, що ніякої цензури не було зовсім, я могла задавати будь-які запитання. Яку він ставить мету перед собою, я вам не можу сказати, ви набагато глибше занурені в українську реальність. Але резонанс, який отримало в Україні це інтерв'ю, дійсно досить великий, і я це помітила. Може ще й тому, що пан Медведчук не так багато спілкується з українськими ЗМІ", - розповіла Нємцова глядачам "112 Україна".

На її думку, незважаючи на різне ставлення в Україні до Медведчука, його думка як суб'єкта прийняття рішень дуже важлива.

"Віктор Медведчук, я знаю прекрасно, яке відношення до нього в Україні, є гравцем і суб'єктом прийняття рішень в тому сенсі, що він веде переговори з Росією, займається обміном військовополоненими. Він сам говорив, що президент Порошенко йому надає такі повноваження. І, подобаються нам ці люди чи ні, ми повинні з ним говорити, з'ясовувати їх позицію. Але при цьому ми повинні задавати їм ті питання, які цікавлять суспільство, і я це спробувала зробити. Я так розумію, що були питання, неприємні для Віктора Володимировича, але це наша робота з вами", - зазначила журналістка.

Незважаючи на те, що Жанна Нємцова всього один раз зустрічалася з Віктором Медведчуком, на її думку, на питання він відповідав відкрито і прямо.

"По-моєму, він цілком відкрито і прямо говорив, на які запитання він не хоче відповідати. Наприклад, на запитання про те, хто фінансує сепаратистів на Донбасі. Але це людина вкрай досвідчена! Пан Медведчук дав за останній час інтерв'ю кільком великим незалежним виданням, серед яких "Новая газета", це інтерв'ю було опубліковано приблизно місяць тому. Більш того, він поговорив з українською службою ВВС, його третє таке велике інтерв'ю він дав Deutsche Welle. Він людина досвідчена, складний співрозмовник, з ним дійсно важко", - підкреслила Жанна Нємцова.

Зараз ви читаєте новину «Думка Медведчука як суб'єкта прийняття рішень дуже важлива - Жанна Нємцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути