понеділок, 26 липня 2010 15:50

Між Україною та Росією не може бути безкорисливого кохання - експерт

Між Україною та Росією не може бути безкорисливого кохання - експерт

"Медовий період" в україно-російських відносинах закінчився.

Про це Gazeta.ua заявив політолог першої рейтингової системи Михайло Басараб, коментуючи заяви прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

"Заяви Путіна про взаємні антидемпінгові розслідування та інші труднощі в україно-російських стосунках свідчать про те, що "медовий період" у двосторонніх відносинах закінчився, - зазначає політолог. - Між двома країнами, які конкурують у певних галузях економіки, не може бути, як у сім'ї між чоловіком і жінкою, безкорисливе кохання. Конкуренція вносить корективи у політичні взаємовідносини".

"Як би не намагалися очільники двох країн показувати свою лояльність один до одного, бізнес вимагає прагматизму і відстоювання власних інтересів, - продовжує Михайло Басараб. - Такі випадки траплятимуться і надалі. Гадаю, що після таких неприродно теплих стосунків, які спостерігалися після приходу до влади Януковича, сторони можуть перейти до жорстких правил конкурентної боротьби".

"Але з іншого боку, візити Путіна і патріарха Кирила мають геополітичне значення. Росія таким чином демонструє свій вплив на Україну. Така частота візитів спостерігатиметься і надалі, - прогнозує Михайло Басараб. - Представники політичної, бізнесової і культурної еліти Росії здійснюватимуть сюди показові вояжі, щоб засвідчити, що Україна перебуває у сфері їхніх інтересів".

Нагадаємо, що під час зустрічі Януковича та Путіна, питання про об"єднання "Газпрому" та "Нафтогаз України" не розглядалося.

Зараз ви читаєте новину «Між Україною та Росією не може бути безкорисливого кохання - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути