субота, 17 червня 2023 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони пояснило, навіщо РФ атакувала Київ під час візиту делегації ПАР

Міноборони пояснило, навіщо РФ атакувала Київ під час візиту делегації ПАР
Кремль прагнув показати свою військову міць. Фото: president.gov.ua

Росія вчора намагалася "справити враження на гостей" України.

Радник міністра оборони Олексій Копитько заявив, що саме такі цілі переслідували росіяни, здійснивши ракетну атаку на Київ під час візиту делегації з Південноафриканської республіки. Зокрема, РФ намагалася показати себе як країну, яка нібито здатна перемогти у повномасштабній війні.

"Кремль хотів завдати максимальної шкоди саме в момент приїзду до столиці осіб, які де-факто діють на користь РФ. Це було зроблено свідомо та демонстративно. Таким чином Москва намагається довести своїм посланцям, що вони діють в інтересах сильного гравця, який має серйозну військову міць і здатний перемогти", – написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАР допускає, що не буде арештовувати Путіна

Хоча подібні атаки не справляють враження на Україну та її західних партнерів, делегація ПАР уявляє, певно, зовсім іншу картинку щодо війни, зазначив радник міністра.

"Ця картинка сформована РФ на підставі зведень, у яких знищено більше зброї, ніж нам надали союзники. Загалом це просто дивовижний сигнал усім, хто хоче миротворити на користь Москви: вас сприймають тупо як гарматне м'ясо, яке треба залякати", – резюмував Копитько.

Росія 16 червня атакувала Київ ракетами та дронами.

Спікер президента Південноафриканської республіки Вінсент Магвенья, який перебував з візитом в столиці України, "не помітив" масованого ракетного обстрілу.

Речник президента ПАР заявив, що делегація "не бачила й не чула вибух". Інформацію про масовану ракетну атаку він назвав дезінформацією.

Захисники українського неба 16 червня збили шість "Калібрів" та шість "Кинджалів".

Водночас сам президент ПАР Сиріл Рамафоса під час пресконференції заявив, що таки чув вибухи.

Ракетний обстріл Києва зробив "заклики до деескалації важливішими", сказав президент Рамафоса на брифінгу після переговорів із президентом Володимиром Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони пояснило, навіщо РФ атакувала Київ під час візиту делегації ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути