неділя, 05 вересня 2010 17:38

Міністра Януковича можуть відправити у відставку через російську мову

Міністра Януковича можуть відправити у відставку через російську мову

Партія регіонів не розуміє позицію міністра культури Михайла Кулиняка стосовно повернення російської мови до кінотеатрів.

Про це під час інтернет-конференції на сайті Партії регіонів заявила нардеп Олена Бондаренко.

"Я вважаю, що, якщо міністр найближчим часом і далі продовжить чинити опір реалізації програми Президента" Україна для людей "в частині мовної політики, то навряд чи президенту, уряду і нашої коаліції потрібен буде такий міністр", - заявила депутат, яку процитувала прес-служба Партії регіонів.

Вона також нагадала, що не чекаючи ухвалення закону про мови Партія регіонів вже повернула російську в судову систему та сферу освіти.

"Я впевнена, що російськомовні абітурієнти та їх батьки вже на собі цього літа відчули прорив в даному питанні. Як ви знаєте, випускні тести в школах у нинішньому році здавалися на 7 мовах, один з яких - російська", - підкреслила представник ПР.

Крім того, Бондаренко нагадала, що суди гарантують використання громадянами під час судового засідання мови, якою вони володіють. При цьому держава зобов"язана їм в разі необхідності надати перекладача.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Міністра Януковича можуть відправити у відставку через російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути