Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2010 15:31

Букет обіцянок Януковича Медведєву: російська мова, Бандера і флот

Букет обіцянок Януковича Медведєву: російська мова, Бандера і флот

Президент України Віктор Янукович обіцяє не відкладати ухвалення законів для захисту прав російськомовного населення в Україні. Про це він заявив сьогодні на спільній з президентом РФ прес-конференції в Кремлі.

"Ми приймемо всі необхідні закони. І це програмне моє рішення я виконаю перед українським народом. Це питання буде вирішено в самий найближчий час", - заявив Янукович, відповідаючи на питання, чи вирішуватиметься проблема захисту російської мови в Україні.

Раніше Янукович обіцяв зробити російську мову другою державною в Україні.

Янукович також пообіцяв, що українська влада ухвалить рішення щодо указів екс-президента Віктора Ющенка, що надав звання Героїв України Степану Бандері і Роману Шухевичу, до святкувань 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

"Є певний правовий і політичний процес, Україна його проходить. І це рішення буде ухвалено до Дня Перемоги", - відзначив Янукович.

Він підкреслив, що укази Ющенка (про надання звання Героїв України Бандері і Шухевичу) "не сприймаються ні на Україні, ні в Європі".

Також Москва і Київ домовилися продовжувати консультації з перебування Чорноморського флоту в Севастополі на основі діючих угод 1997 року. Про це заявив Дмитро Медведєв.

"У будь-якому випадку ми домовилися, і це відбито в спільній заяві, що всі консультації на основі діючих угод, укладених в 1997 році, будуть подовжені", - сказав Медведєв.

У свою чергу Янукович заявив, що Москва і Київ найближчим часом знайдуть відповідь на питання про розміщення Чорноморського флоту.

"Історія цього питання давня, завжди з цього питання домовлялися окремо. І це з розумінням сприймали і народ Росії, і України. Думаю, що і зараз буде так... У мене є розуміння цих складнощів і проблем, але разом з тим я думаю, що ми дуже скоро знайдемо відповідь, яка влаштує і Росію, і Україну", - сказав Янукович.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Букет обіцянок Януковича Медведєву: російська мова, Бандера і флот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

243

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути