четвер, 14 січня 2010 19:12

Російська мова буде другою державною

Віктор Янукович запевнив, що в разі свого обрання президентом надасть російській мові офіційного статусу в Україні та проводитиме політику, що відповідає спільній історії України та Росії.

— Питання російської мови. Ми в обов"язковому порядку, відразу після виборів, проголосуємо в парламенті закон про мови. Нам для цього достатньо 226 голосів, і своєю рукою я цей закон підпишу, щоб раз і назавжди вирішити це питання, — каже лідер Партії регіонів в ефірі телерадіокомпанії "Крим".

Відповідаючи на запитання, якими він бачить стосунки між Україною і Росією в майбутньому, Янукович зазначає:

— Ми будемо проводити політику, що відповідає нашій спільній історії і настроям українського і російського народів. Це — моя принципова позиція.

Він переконаний, що непорозуміння у відносинах між державами з"явилися "завдяки" нинішній українській владі. При цьому Янукович обіцяє врегульовувати всі спірні питання, зокрема базування російського Чорноморського флоту в Україні — так, щоб не зашкодити відносинам із РФ.

Зараз ви читаєте новину «Російська мова буде другою державною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути