четвер, 23 квітня 2009 15:58

Міністр, якого насварила Тимошенко, покарає директорів шахт

Міністр, якого насварила Тимошенко, покарає директорів шахт
У заборгованості з виплати зарплати на вугільних підприємствах винен не лише уряд, але і самі директори цих підприємств. Про це сьогодні заявив міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, виступаючи на Всеукраїнській нараді голів первинних організацій профспілки працівників вугільної промисловості України і IV Пленуму ЦК профспілки.

"Всі претензії з виплати зарплат ми чуємо тільки на адресу міністерства. А за що ж відповідають директори?", - обурився міністр.

"Директори шахт звикли канючити зарплату в міністерстві"

За його словами, генеральні директори вугільних підприємств, прикриваючи свою бездіяльність, "звикли вибивати, а правильніше сказати, канючити зарплату в міністерстві".

Тим часом, за словами Полтавця, не дивлячись на те, що вугілля має постійний збут, директори не можуть покривати витрати на зарплату.

Більш того, обурений міністр, вугільні профспілки стають "безкоштовними адвокатами" таких керівників. При цьому Полтавець нагадав, що, згідно з існуючим законодавством, саме директори підприємств несуть повну відповідальність за наповнення фонду заробітної плати.

"Ми на це надалі дивитися не будемо. Запитаємо з кожного за повною програмою", - попередив міністр.

Раніше Тимошенко заявляла, що Кабінет міністрів виділив в повному обсязі фінансування на виплату зарплат гірникам.


Минулого тижня Тимошенко назвала халатною діяльність керівництва Міністерства вугільної промисловості, яке очолює Полтавець. Прем"єр розповіла, що напередодні дізналася про факти невиплати грошей шахтобудівникам попри те, що вони були виділені два тижні тому.

"Такої халатності, недбалості, нахабства до людей, яке проявило Міністерство вугільної промисловості, маючи виділені кошти – це не має жодного виправдання", - заявила Тимошенко.

"Я шокована, як спокійно відносяться у міністерстві до того, що два тижні виділені кошти не виплачуються", - додала прем"єр.

Після цього Кабмін оголосив догану першому заступнику міністра вугільної промисловості Сергію Офіцерову та попередження Віктору Полтавцю.

За матеріалами: ProUA, Острів, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Міністр, якого насварила Тимошенко, покарає директорів шахт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути