субота, 23 жовтня 2010 10:37

Міністр Тимошенко попросив політичного притулку у Чехії?

Міністр Тимошенко попросив політичного притулку у Чехії?
Чеська преса занепокоєна тим, що влада у Празі потрапила у центр політичного протистояння між українською владою і опозицією через арешт екс-міністра Богдана Данилишина.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема тамтешній часопис "Лідове новіни" вважає, що "для влади Чехії її несподіване піклування про Україну не може скінчитися цілком добре".

Газета вважає, що з арештом поліцією в Празі Данилишина, чеська влада, сама того не бажаючи, потрапила у "центр політичної війни" між опозицією Юлії Тимошенко та владною командою президента Віктора Януковича.

Видання також стверджує, що колишній урядовець чекає на рішення суду Чехії про надання політичного притулки. За інформацією чеських ЗМІ таке рішення може бути ухвалене сьогодні.

У слідчому ізоляторі чеської поліції до Данилишина, за словами його адвоката, "ставляться добре і ведуть себе нейтрально".

Нагадаємо, що на цьому тижні екс-міністр Богдан Данилишин був затриманий у Чехії за звинуваченням у порушенні при проведенні тендерів. Генпрокуратура спрямувала запит до офіційної Праги щодо видачі колишнього урядовця.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Тимошенко попросив політичного притулку у Чехії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути