середа, 20 жовтня 2010 16:03

Експерт пояснив, навіщо "регіоналам" Данилишин

Експерт пояснив, навіщо "регіоналам" Данилишин
Політолог Михайло Басараб прогнозує достатньо серйозне переслідування екс-міністра економіки Богдана Данилишина у разі його екстрадиції.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я не виключаю тривалого процесу слідства і розгляду справи в суді. Його активно шукали. Він намагався переховуватись від сьогоднішньої влади. Така позиція Данилишина була зумовлена тим, що він дійсно розуміє, що має нести відповідальність за певні свої дії, або не впевнений, що в нього буде належний захист в тому числі з боку Тимошенко. Він не отримає належної допомоги з її сторони", - зазначив політолог.

"Це може бути лякалка для того, щоб завжди тримати в тонусі і певному пригніченому стані Тимошенко. Для того, щоб вона розуміла, що коло замикається. Діденко і Данилишин - це не ті фігури, які можуть цікавити Януковича. Це сигнал для Тимошенко", - додав Басараб.

За його словами, не можна виключати, що Данилишин попросить притулку у Чехії, якого йому нададуть.

"Хоча я в цьому не впевнений. Адже він - не правозахисник, журналіст чи людина, яка отримала право мати притулок в країні зі сталою демократією. Жодна цивілізована країна на візьме на себе відповідальність або ризики заступитись за людину, яку звинувачують у зловживанні владою", - зауважив він.

Нагадаємо, у серпні цього року екс-міністра економіки України Богдана Данилишина оголосили у внутрішньодержавний і міжнародний розшук. Слідство звинувачує його у зловживанні владою й службовим становищем. В уряді Тимошенко міністр відповідав за координацію державних закупівель. Інформація про затримання Данилишина у вівторок надійшла від Національного центрального бюро Інтерполу Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, навіщо "регіоналам" Данилишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути