субота, 10 серпня 2013 17:24

"Міліція з електронними браслетами – це як мавпа з гранатою" - Москаль почав власне розслідування

"Міліція з електронними браслетами – це як мавпа з гранатою" - Москаль почав власне розслідування
Геннадій Москаль Фото: ipress.ua

Народний депутат України Геннадій Москаль у зв'язку зі втечею Петра Мельника з-під домашнього арешту почав власне депутатське розслідування щодо ситуації, що склалася з закупівлею електронних браслетів. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє офіційний сайт народного обранця.

"За даними Вісника державних закупівель, МВС за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Беніш Джі Пі еС Україна" на постачання обладнання для системи електронного контролю. Йдеться про те, що за угодою придбано тільки 856 електронних браслетів і таку ж кількість мобільних контрольних пристроїв! А де все інше? Де стаціонарні пункти моніторингу, мобільні ретранслятори, стаціонарні контрольні пристрої та інші речі, необхідні для ефективного забезпечення домашнього арешту? Хай журналісти поїдуть в Ірпінь і попросять в начальника міліції показати їм супутникову антену (ретранслятор, на який через супутник подавався сигнал з браслета Мельника). До речі, як взагалі міг подаватися якийсь сигнал з цього браслету, якщо батарея в ньому "здохла" через 20 годин після прикріплення, і ніхто в міліції не знав, як її замінити?", - зазначив нардеп.

За його словами, лише 7 серпня міліція одягла на Мельника електронний браслет: це вказує на те, що "вільних браслетів у міліції просто не було".

"Ще 20 лютого 2013 року у відповідь на депутатське звернення міністр Захарченко написав мені, що всі електронні браслети використано. При цьому МВС поінформувало, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" видатки загального фонду державного бюджету на 2013 рік для придбання МВС засобів електронного контролю не передбачені. Тобто те, що він контрабандний – відповідає дійсності. Я знаю, що через знайомих з одної країни спеціально привезли браслет і мобільний пристрій, які й натягнули на Мельника, бо треба було зробити перед журналістами шоу. Якби не чергове засідання суду, то всі б до сих пір думали, що Мельник ходить з браслетом!", - додав Москаль.

Він наголосив, що МВС закупило ці браслети у посередницької структури - ТОВ "Беніш Джі Пі еС Україна" - майже на 20 млн державних коштів, а не у фірми-виробника "ЗМ" (Ізраїль). Вартість одного браслету - 23 тис.грн.

"Чому було закуплено не все необхідне обладнання, що в результаті й призвело до втечі Мельника та інших? Я звернувся до Генпрокуратури і КРУ з проханням перевірити, де зараз знаходяться ці 856 браслетів, оскільки за моєю інформацією, багато людей повтікали, але широкого розголосу це не набуло, бо це були не ректори податкових академій і колишні депутати, а звичайні гопніки, шахраї та дрібні аферисти. А загалом, наша міліція з цими електронними браслетами – це як мавпа з гранатою: ніхто не знає, як користуватися і коли вибухне...", - наголосив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Міліція з електронними браслетами – це як мавпа з гранатою" - Москаль почав власне розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути