субота, 10 серпня 2013 13:02

Мельник самостійно не пересувався. Чи допомогли йому втекти, не знаю - адвокат

Мельник самостійно не пересувався. Чи допомогли йому втекти, не знаю - адвокат
Петро Мельник Фото: zn.ua

Підозрюваний у хабарництві Петро Мельник через поганий стан здоров'я самостійно пересуватися не міг. Про це вчора повідомив в ефірі телеканалу ТВі його адвокат Олексій Назаренко. Однак, чи допоміг хтось Мельнику втекти з-під арешту, захиснику не відомо.

"Цього стверджувати я не можу. Є такі версії. Не можу висловлювати свою точку зору, бо електронних засобів контролю я ні разу в своєму житті не бачив, ніколи їх не одягав і не знаю, як їх можна зняти. Одне можу стверджувати – що захист не радив йому знімати електронний засіб контролю й утікати. Зі мною він також про це ніколи не радився. І захист би ніколи, якби він зателефонував і спитав, що робити, ніколи би не одобрив таких дій", - зазначив адвокат.

За його словами, Мельник саме через стан свого здоров'я навряд чи покинув Україну.

Також він наголосив, що покаранням за те, що він втік з-під домашнього арешту, може бути зміна запобіжнього заходу.

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

Печерський суд обрав для Мельника запобіжний захід у вигляду домашнього арешту. Суд зобов'язав його постійно перебувати вдома, а відлучатись лише для проходження лікування у спеціалізованих установах та процесуальних дій по справі.

8 серпня ректору Національного університету державної податкової служби, одіозному члену Партії регіонів Петру Мельнику вдягнули на руку електронний браслет. Наступного дня, 9 серпня, стало відомо, що він втік з-під домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «Мельник самостійно не пересувався. Чи допомогли йому втекти, не знаю - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути