субота, 10 серпня 2013 11:48

Мельник пообіцяв слідчому повернутися - адвокат

Мельник пообіцяв слідчому повернутися - адвокат
Петро Мельник Фото: tvi.ua

Ректор-"хабарник" Петро Мельник, який втік з-під домашнього арешту, пообіцяв з'явитися, коли "все заспокоїться". Про це вчора повідомив в ефірі телеканалу ТВі його адвокат Олексій Назаренко.

"Перед ефіром я зідзвонився з слідчим і він мені відповів. Мельник зателефонував йому і сказав: "Коли все заспокоїться, я з'явлюся", - сказав адвокат.

Він зазначив, що вважає, що Мельник зараз живий.

"І та ситуація, яка склалася на даний момент, пов'язана з тим, що мій підзахисний перебував у поганому стані здоров'я. ЗМІ постійно чинили тиск. І вчора слідчий приїжджав до мого підзахисного – вручив йому клопотання, що він повинен з'явитися сьогодні в суд щодо зміни міри запобіжного заходу. Тобто сьогодні повинен був відбутися суд щодо зміни запобіжної міри – з домашнього арешту на утримання під вартою", - зазначив Назаренко.

Адвокат заявив, що слідчий не мав підстав для того, щоби змінювати запобіжний захід. Щодо втечі підозрюваного у хабарництві, Назаренко зазначив, що через психологічний тиск ЗМІ "він міг не усвідомлювати і не керувати своїми діями".

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

Печерський суд обрав для Мельника запобіжний захід у вигляду домашнього арешту. Суд зобов'язав його постійно перебувати вдома, а відлучатись лише для проходження лікування у спеціалізованих установах та процесуальних дій по справі.

8 серпня ректору Національного університету державної податкової служби, одіозному члену Партії регіонів Петру Мельнику вдягнули на руку електронний браслет. Наступного дня, 9 серпня, стало відомо, що він втік з-під домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «Мельник пообіцяв слідчому повернутися - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

139

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути