четвер, 08 грудня 2011 17:09

Міліція хоче довести, що один з лідерів донецьких чорнобильців не був на ЧАЕС

Міліція хоче довести, що один з лідерів донецьких чорнобильців не був на ЧАЕС

Міліція намагається знайти серед представників ініціативної групи протестуючих в Донецьку ліквідаторів аварії на ЧАЕС осіб, які нібито незаконно отримали статус "чорнобильця".

Про це, як повідомляє "Остров", журналістам розповів сьогодні в Донецьку ліквідатор аварії на ЧАЕС Володимир Чайка.

"Позавчора мене викликали у міськвідділ, забрали з дому, привезли і почали там задавати питання, скажімо прямо, некоректні, в такому плані, щоб я підтвердив, що його (одного з представників ініціативної групи протестуючих Миколи Гончарова - ред.) там не було. Як я можу заявити таке, якщо я з людиною летів в одному літаку, в одному наметі був!? Брата мого ще опитували, в той же день, позавчора. Але його вдома опитали ", - сказав Чайка.

ВІДЕО: Донецький губернатор хотів купити за свій годинник чорнобильський голод

Він підкреслив, що живе в Ясинуватському районі, але привезли його до Донецького міськвідділу міліції.

Чайка відзначив, що схожа ситуація була в 1996 або в 1997 роках, коли за чиїмось "замовленням" Гончарова намагалися позбавити статусу чорнобильця: тоді до нього приїжджав якийсь чоловік, просив підписати папір, що Гончарова в чорнобильській зоні не було.

"Все начебто затихло, пройшов суд, довели в суді, що він був там, все. А тепер знову відновлюється. Зрозуміло, що це замовлення, спроба дискредитації людини", - упевнений Чайка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Невдоволення чорнобильців росте, вони об'єднуються"

Як повідомлялося раніше, чорнобильці в Донецьку почали голодування з середини листопада, поставивши намети біля будівлі Головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області.

Люди вимагають, щоб їм виплачувалися пенсії в тому розмірі, який прописаний законом і підтверджений численними судовими рішеннями.

Одним із представників ініціативної групи є Микола Гончаров - голова Донецької обласної організації "Чорнобиль-Єдність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Какая жена? В нашей общаге даже туалета нет"

В ході акції протесту він кілька разів відмовлявся від госпіталізації, незважаючи на сильне погіршення самопочуття. В даний час він все ж госпіталізований в одну з лікарень Донецька.

Зараз ви читаєте новину «Міліція хоче довести, що один з лідерів донецьких чорнобильців не був на ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути