четвер, 01 грудня 2011 16:14

Мітингувальники відмовилися від подарунків на День пам'яті ліквідаторів ЧАЕС

Мітингувальники відмовилися від подарунків на День пам'яті ліквідаторів ЧАЕС

Чорнобильці відмовляються брати участь в офіційних державних заходах, присвячених Дню пам'яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, який буде проходити в Україні 14 грудня.

"Чорнобильці не будуть приймати від них (влади) ні подяк, ні грамот, ні нагород, ні подарунків", - сказав голова харківської обласної організації інвалідів "Союз Чорнобиль-Україна" Петро Прокопенко на засіданні опозиційного уряду в четвер.

Він підкреслив, що чорнобильці мають намір вшанувати пам'ять своїх товаришів, які загинули при ліквідації аварії, або померлих у результаті отриманого опромінення. "І шанувати пам'ять цих ліквідаторів ми будемо в Києві на Майдані", - пообіцяв Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці думають, чи варто голодувати у Києві

На засіданні опозиційного уряду було прийнято постанову про соціальну політику в Україні, одним з пунктів якого уряду пропонується скасувати зміни в проекті закону про державний бюджет на 2012 рік у тих положеннях, які передбачають об'єднання 9 бюджетних програм, що стосуються соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи в одну бюджетну програму.

У цій же постанові опозиціонери мають намір вимагати від керівництва і більшості Верховної Ради в терміновому порядку створити тимчасову слідчу комісію з питань загибелі шахтаря-інваліда Геннадія Конопльова під час штурму владою наметового містечка чорнобильців у Донецьку і перешкоджання посадовими особами проведенню мирних акцій протестів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці з "бютівцями" вимагають відставки Януковича та розпуску ВР

Член опозиційного уряду, член фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Шевчук запропонував звернутися до уряду з ініціативою закріпити державну клініку "Феофанія", в якій обслуговуються чиновники, за чорнобильцями.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальники відмовилися від подарунків на День пам'яті ліквідаторів ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути