понеділок, 30 вересня 2013 12:15

Міліціонери, яких судять за втечу Мельника, не визнають своєї вини

Міліціонери, яких судять за втечу Мельника, не визнають своєї вини
Петро Мельник. Фото: sled.net.ua

Міліціонери, обвинувачені в халатності, яка спричинила за собою втечу колишнього ректора податкової академії Петра Мельника, свою провину не визнають, але готові давати свідчення в суді.

В понеділок 30 вересня Броварський міськрайонний суд на першому судовому засіданні по суті заслухав обвинувальний акт.

"Я розумію, в чому мене звинувачують, але провину свою не визнаю взагалі, і каятися мені не в чому... свідчення буду давати", - сказав підсудний Василь Удовіченко, відповідаючи на питання суду.

Оголошуючи документ, прокурор Андрій Матвіяс підкреслив, що Удовиченко не виконав ряд своїх службових обов'язків, не з'ясував місцезнаходження Мельника після появи інформації про збій контакту електронного браслета, через що Мельник зник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні судитимуть міліціонерів, які проґавили Мельника

Другий підсудний Микола Бедрій був безпосередньо уповноважений виконувати заходи щодо забезпечення домашнього арешту Мельника і не організував контроль щодо виконання зобов'язань Мельника: не організував перевірку причин збою роботи браслета і не виїхав на місце.

Бедрій так само заявив, що категорично не визнає свою провину, але давати свідчення в суді буде.

Суд також визначив порядок слухання справи: спочатку будуть допитані свідки, потім суд вивчить матеріали, запише обвинувальний акт і розгляне клопотання.

Зокрема на наступне судове засідання, яке відбудеться 7 жовтня в 9.30 , викликані 5 свідків звинувачення.

Нагадаємо, екс - ректор був затриманий 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій вуз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонер вважає себе невинуватим у втечі Мельника: "Я бачив його тільки на білбордах"

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. 7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців процедура була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму , без якої пристрій не працює.

Проте, 9 серпня стало відомо, що П.Мельник зник під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

В кінці серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру двох службових осіб органів внутрішніх справ у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України ), через що Мельника вдалося сховатися під домашнього арешту. Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери, яких судять за втечу Мельника, не визнають своєї вини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути