четвер, 18 березня 2021 16:44

Микитась підіграв Татарову - активісти

Микитась підіграв Татарову - активісти
Президент Зеленський призначив Татарова заступником керівника ОП торік у серпні. Фото: hromadske.ua

Підозрюваний у заволодінні майном Національної гвардії колишній народний депутат Максим Микитась відмовився від апеляційної скарги, за допомогою якої справу заступника керівника Офіса президента Олега Татарова могли повернути до Національного антикорупційного бюро.

Про це в четвер на засіданні апеляційної палати Вищого антикорупційного суду повідомив суддя Микола Глотов, пише "Слово і діло".

Торік у грудні Печерський районний суд міста Києва зобов'язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову забрати справу заступника керівника ОП в НАБУ і передати її іншому органу. Заступник генпрокурорки Олексій Симоненко передав справу слідчим СБУ.

"Апеляція ВАКС закрила провадження за цією скаргою, а повернути справу до НАБУ за допомогою Антикорсуду вже не вийде", - повідомила громадська організація Центр протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сказала генпрокурорка про справу заступника керівника ОП

Микитась підігрує таким чином Татарову та прокурорам Венедіктової, заявляє ЦПК.

"Все виглядає максимально підозрілим і нагадує договорняки між колишніми знайомими (Татаровим і Микитасем. - Gazeta.ua).

Якщо це дійсно так, то цілком імовірно, що наступним кроком Микитася буде відмова від свідчень про Татарова, за допомогою яких НАБУ повідомило про підозру чиновнику Офіса президента.

До речі, на засіданні Антикорсуду прокурор Грицан повідомив, що у справі Татарова поки що жодного рішення так і не прийнято: ні про закриття справи, ні про її завершення та передачу до суду", - повідомляє Центр протидії корупції.

Раніше НАБУ повідомляло, що Офіс генерального прокурора прагне вивести справу Татарова з підслідності бюро.

28 грудня 2020 року суд з обрання заступнику керівника ОП запобіжного заходу перенесли, бо не з'явилися прокурори.

18 грудня Татарову повідомили про підозру про давання хабаря за видачу недостовірного письмового висновку судового експерта в справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання Венедіктової у справу.

На початку грудня ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру Татарову, але генпрокурорка відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Зараз ви читаєте новину «Микитась підіграв Татарову - активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути