Ексклюзиви
середа, 17 березня 2021 14:58

"Я не можу його волокти в суд" - Венедіктова не бачить перспективу у справі Вовка

"Я не можу його волокти в суд" - Венедіктова не бачить перспективу у справі Вовка
Сьогодні рік, як Ірина Венедіктова на посаді генерального прокурора. Її кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Фото: @pgo.gov.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не бачить судової перспективи справи щодо голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, якого підозрюють у створенні злочинної організації, спробі захоплення державної влади. Про це вона заявила журналістам у середу.

"Всі вважають, якщо хтось когось не може кудись приволокти - винна Венедіктова. Вона має взяти і когось кудись волокти. Я не можу брати Вовка і волокти його до суду. Тому що це буде в мене злочин.

Я слідство продовжила ще до року. Чи буде воно ефективне? Не впевнена. Я з самого початку не бачила судової перспективи цих справ.

Я розумію, що всім не подобається суддя Вовк. І ОАСК всім не подобається. Ну так а що з цим робити? Це ж не означає, що ми можемо жити в категоріях "Подобається, не подобається", - заявила генпрокурорка.

Венедіктова заявила, що детективи НАБУ "хочуть феєрверку". "Коли воно починається патово, от воно так і рухається", - сказала.

"Якщо будуть нові клопотання, ініційовані від НАБУ, з урахуванням того, що написала ВРП, будуть усунуті недоліки, я ці клопотання ВРП передам. На сьогоднішній момент таких документів з НАБУ не приходило", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозний голова ОАСК Вовк викинув повістку про виклик до ВАКС

Про справу щодо заступника керівника Офіса президента Олега Татарова заявила: "Я не встигла розібратися. Тому що по цій справі відкрили по мені 2 кримінальних справи - за зміну групи (прокурорів. - Gazeta.ua). І враховуючи те, що в мене конфлікт інтересів, я вже матеріали не дивилася, наради не проводила. І далі все, що стосується цієї справи в мене відвід".

"Нам хочеться якихось політичних ігрищ. Матеріали справи знаходяться частина в НАБУ, частина в Офісі генерального. Краще питати людей, які ці матеріали бачили", - додала вона.

Також вона згадала про справу про хабарництво щодо нардепа від "Слуги народу" Олександра Юрченка.

"Історія з народним депутатом Юрченком. Як воно все швидко розвивалося і воно не так все швидко йде. Всі хочуть щось швидкого-швидкого. Але на жаль процес не такий".

У вересні торік НАБУ опублікувало записи ніби-то розмов голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться в розмовах.

Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру. Інкримінують створення злочинної організації, спробу захоплення державної влади, зловживання впливом і втручання в діяльність державних діячів, створення штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Голову ОАСК не змогли привезти до Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «"Я не можу його волокти в суд" - Венедіктова не бачить перспективу у справі Вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути