пʼятниця, 29 січня 2021 15:27

Венедіктова рятує Татарова - НАБУ

Венедіктова рятує Татарова - НАБУ
Венедіктова не реагує на звернення, заявляють в бюро. Фото: @pgo.gov.ua

Офіс генеральної прокурорки Ірини Венедіктової прагне вивести справу заступника керівника Офіса президента Олега Татарова з підслідності Національного антикорупційного бюро. Про це НАБУ повідомило у п'ятницю.

Зміною підозри на нетяжку некорупційну статтю хочуть вивести з-під відповідальності осіб, задіяних у вчиненні злочину, серед яких – заступник керівника ОП.

Попри докази, які свідчать про надання колишнім народним депутатом Максимом Микитасем хабара та підтвердженням цього ним самим під час допитів, прокурор ОГП 27 січня перекваліфікував злочин, інкримінований екснардепу, на некорупційний.

Відтак, створено формальні підстави для усунення детективів НАБУ від розслідування резонансного злочину, співучасником якого є заступник керівника ОП, заявили в бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівником САП може стати "своя людина" Зеленського

Директор НАБУ Артем Ситник за погодженням з прокурорами САП 28 грудня звернувся до Офіса генпрокурора з постановою про витребування кримінального провадження. Також 5 січня Ситник надіслав до ОГП постанову про необхідність доручення досудового розслідування у цій справі детективам. Однак до сьогодні Венедіктова зазначені рішення не виконала.

Також Офіс генерального прокурора фактично заблокував можливість оскарження в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду рішення Печерського райсуду міста Києва про зміну підслідності у справі Татарова, повідомляє НАБУ.

28 грудня суд з обрання заступнику керівника ОП запобіжного заходу перенесли, бо не з'явилися прокурори.

18 грудня Татарову повідомили про підозру про давання хабаря за видачу недостовірного письмового висновку судового експерта в справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу.

На початку грудня ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру Татарову, але Венедіктова відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова рятує Татарова - НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути