вівторок, 20 січня 2009 13:00

МЗС обурене тим, як Черномирдін не любить Україну

МЗС обурене тим, як Черномирдін не любить Україну
Кремль послідовно здійснює неприхований тиск на Україну за її незалежну зовнішню і внутрішню політику.

Про це сказано у заяві МЗС з приводу україно-російського газового конфлікту, розміщеній на офіційному сайті міністерства.

"Яскравим свідченням такого тиску послужив спланований характер газової атаки Росії з метою дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, зруйнувати її газотранспортну систему. Навіть після фіаско в реалізації цих планів щодо свого "стратегічного партнера" й у підбурюванні проти України її європейських партнерів, російські можновладці й надалі не знаходять в собі сили зупинити інформаційний наступ на Україну", - йдеться у ній.

Останній приклад такої недружньої позиції, на думку керівництва МЗС, є висловлювання посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна, "який вкотре у зневажливому тоні коментує внутрішню ситуацію в Україні".

"Можна й не знати положення Віденської конвенції про дипломатичні зносини, але елементарна етика вимагає щонайменше поваги до країни, в якій ти працюєш. До якої міри треба не любити країну перебування, аби так зухвало і цинічно про неї висловлюватися?!", - обурюються в МЗС.

"Належить усвідомити, що український і російський народи не пробачать тим, хто своїми заявами і діями штучно розпалює ворожнечу між ними, зводить нанівець зусилля з налагодження добросусідських і рівноправних відносин на основі норм міжнародного права", - сказано в заяві.

Водночас, на думку представників МЗС, "в Україні вже виробився стійкий імунітет до недружніх і зневажливих заяв, які час від часу лунають з вуст високих посадовців Російської Федерації на адресу України та її керівництва". Форпост
Зараз ви читаєте новину «МЗС обурене тим, як Черномирдін не любить Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути