неділя, 04 серпня 2013 08:30

"Ми надто маленькі для проведення реформ власними силами" - Піховшик

"Ми надто маленькі для проведення реформ власними силами" - Піховшик
В'ячеслав Піховшик Фото: obozrevatel.com

Ми надто маленькі, аби рухатися власним шляхом. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив публіцист В'ячеслав Піховшик.

"Це проявляється у нашій свідомості. За 20 років випробували всі форми державного управління, крім спадкової монархії. Жодна українців не влаштувала. Також ми надто маленькі для проведення реформ власними силами. Не вірю, що українська система медицини чи освітня галузь радикально зміняться без сторонньої допомоги. Але в цьому є й позитив. Один із прем'єрів Голландії колись сказав про такі країни, як наша: "Надто маленькі, щоб робити великі дурниці". Тому ми захищені від в'єтнамської авантюри США чи чеченської – Росії", - наголосив він.

За словами Піховшика, обирати мусимо поміж Європою та Митним союзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є близько десяти країн ЄС, які заблокують Угоду, якщо Тимошенко не звільнять - Яценюк

"Доведеться передати частину повноважень наднаціональним органам. Боятися цього не варто. Звісно, у нас був досвід перебування в СРСР і немає практики існування у складі ЄС. Досвід може бути як негативний, так і позитивний. Таджикистану радянська влада принесла систему охорони здоров'я, якої там не було, а Україні – 936 дисидентів. Тобто, ідеального політичного устрою не існує. Серед європейців чимало хто скептично ставиться до доцільності існування ЄС", - підкреслив публіцист.

Думки інших експертів стосовно того, куди йти Україні і чи можливий "третій шлях", читайте у журналі "Країна" № 30 (183) за 1 серпня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Ми надто маленькі для проведення реформ власними силами" - Піховшик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути