середа, 23 лютого 2022 10:09

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Мешканців Маріуполя та Харкова не евакуюватимуть - Кулеба

Мешканців Маріуполя та Харкова не евакуюватимуть - Кулеба
Міністр сказав, що Україна буде боротися. Фото: "Восточный вариант"

Планів евакуації мешканців Маріуполя чи Харкова немає.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, передає НВ.

Кулеба сказав, що Україна має два плани.

"План А - використовувати всі інструменти дипломатії для стримування Росії і запобігання подальшій ескалації. А якщо це не вдасться, план Б - боротися до перемоги за кожну п'ядь нашої землі, за кожне місто й село", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Євросоюзі пройшли масштабні акції на підтримку України

Він прокоментував інформацію про списки українців, яких Росія хоче ліквідувати у випадку вторгнення. Кулеба особисто таких документів не бачив. Але не відкидає, що вони існують.

21 лютого президент Росії Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками". Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією". Після цього Путін підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Ідеться про нібито "миротворців". Колони важкої техніки без розпізнавальних знаків рушили на Донбас.

Проти країни-агресора РФ треба невідкладно запровадити санкції, зокрема зупинити проєкт газопроводу "Північний потік - 2", заявив президент України Володимир Зеленський. Європа й світ не можуть допустити повторення тих трагічних помилок, яких припустилися в Грузії 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців Маріуполя та Харкова не евакуюватимуть - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути