пʼятниця, 13 серпня 2021 14:09

Меркель їде до Києва з відкупними за Північний потік-2 і питаннями про Кличка - нардеп Ніколаєнко

  Народний депутат Андрій Ніколаєнко вважає, що приїзд німецького канцлера Ангели Меркель за день до "Кримської платформи" означає, що Берлін поки не бачить вирішення питання Криму
Народний депутат Андрій Ніколаєнко вважає, що приїзд німецького канцлера Ангели Меркель за день до "Кримської платформи" означає, що Берлін поки не бачить вирішення питання Криму

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з президентом України Володимир Зеленським 22 серпня в Києві буде обговорювати три питання: "Північний потік - 2", врегулювання на Донбасі та політичний тиск Банкової на мера Києва Віталія Кличка.

Про це в ефірі програми "Народ проти" на каналі "Україна 24" розповів народний депутат від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко.

"Меркель приїжджає за день до "Кримської платформи". Це сигнал, що вони не бачать поки вирішення питання Криму. І не хочуть брати на себе відповідальність на рівні канцлера", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба про нервову реакцію Лаврова на "Кримську платформу": "Я задоволений"

За словами нардепа, в першу чергу, німецький канцлер їде домовлятися про суму відкупних - "скільки задовольнить Україну за те, що ми погодимося з "Північним потоком - 2".

"За моєю інформацією нам запропонують півмільярда євро", - сказав він.

Питання імплементації так званої "формули Штайнмайера" щодо Донбасу, як зазначив Ніколаєнко, не буде головним на зустрічі.

"Як би Меркель не хотіла поставити крапку в питанні Донбасу, вони розуміють, що не вийде", - вважає нардеп.

Також обговорюватимуться недавні обшуки, які пройшли на комунальних підприємствах Києва та у соратників мера столиці Віталія Кличка.

"Знаю, що німецька сторона буде піднімати питання Кличка. І це буде неприємний сюрприз для української сторони. Сигнал, що ситуація з мером Києва не розглядається, як чисто економічна, а може трактуватися як політичне переслідування", - зазначив Андрій Ніколаєнко.

Під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент Володимир Зеленський хоче обговорити зобов'язання ФРН, які країна давала в разі роботи "Північного потоку-2" і зловживання Росії монопольним становищем, заявив прес-секретар глави держави Сергій Никифоров. Також обговорять ситуацію з безпекою на Донбасі, перезапуск мирних переговорів, розвиток двосторонніх відносин.

"Північний потік-2" проходить з Росії до Німеччини через Балтійське море. Має довжину 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через введення санкцій США, але потім відновили в кінці 2020-го.

США і Німеччина уклали угоду щодо "Північного потоку-2", за яким Німеччина бере зобов'язання ініціювати санкції проти Росії в разі нової агресії проти України.

Німеччина не перекриє "Північний потік-2", навіть якщо президент Росії Володимир Путін буде використовувати газопровід як геополітичну зброю. Німецький уряд зосередиться на посиленні санкцій, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з планами офіційного Берліна.

Зараз ви читаєте новину «Меркель їде до Києва з відкупними за Північний потік-2 і питаннями про Кличка - нардеп Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути